Vrijwilligers uit AZC duwen rolstoel

Dankzij vrijwilligers uit het AZC in Petten kunnen mensen die in een rolstoel zitten, toch naar het strandpaviljoen.

Op het strand van Petten is er enige afstand tussen de parkeerplaats voor gehandicapten en het strandpaviljoen. De exploitant van het paviljoen heeft geen tijd om deze bezoekers te helpen. Een parkeerplaats dichterbij aanleggen gaat ook niet, omdat het strand daar niet bezet kan zijn.

Goede raad bleek niet zo duur, maar leuk: de mensen die nu in het asielzoekerscentrum in Petten verblijven, hebben graag wat om handen. Zij waren ooit vluchteling en hebben nu vergunning om in Nederland te blijven. Zij mogen werken, maar hebben nog niet altijd een baan. Daarom doen ze graag vrijwilligerswerk. Zij duwen kosteloos de mensen van de parkeerplaats naar het strandpaviljoen en andersom.

Hoe werkt het?

De automobilist die op de gehandicapten parkeerplaats aankomt, kan bellen naar een telefoonnummer dat daar vermeld staat. De vrijwilliger die even kan komen duwen, neemt de telefoon op. Er wordt Engels gesproken, want de vrijwilliger is het Nederlands nog niet machtig. De vrijwilliger komt snel naar de parkeerplaats en duwt de rolstoeler naar het strand. Deze regeling ging woensdag 10 augustus in en geldt dagelijks tussen 10.00 en 20.00 uur.

Twee borden

Het bord staat op twee parkeerplaatsen in Petten. Eén bij het pand van Hoogheemraadschap (Zand tegen Zee) en de andere op het parkeerterrein aan de Spreeuwendijk.