Vogelvereniging S&O uit Schagen brengt weer kampioenen voort

Tijdens Vogel 2017, het kampioenschap van Nederland voor kooivogels in de Americahal te Apeldoorn, waar door 1270 inzenders een kleine 12000 vogels werden ingestuurd, werden twee leden van de vereniging S&O kampioen. Maaik Kruijer uit Tuitjenhorn werd met een kanarie Zwartonyx Roodmozaik type 1 met 92 punten kampioen bij de enkelingen en alsof dat nog niet genoeg was met een stel kanaries, Roodmozaik type 1, kampioen bij de stellen.

“Ik had wel iets verwacht”zei hij, glunderend , “maar dit?… in mijn stoutste dromen niet”. Maaik is vanaf nu dus een bekende Tuitjenhorenaar, zeker in de kringen van kanariekwekers.

Een andere topper is Jac. Visser uit Schagen. Hij presteerde het om met een stam kanaries, Bruin Geel intensief stammenkampioen te worden (een stam kanaries zijn 4 vogels die qua tekening , kleur en postuur zoveel mogelijk op elkaar lijken). Die van Jac. voldeden het beste aan de gestelde eisen. Voorts behaalde hij bij de enkelingen met dezelfde kleur het Zilver. “Eens moest het er toch van komen”, zei hij met een brede grijns.

Andere leden van S&O vielen ook in de prijzen (voor de volledige uitslag www.vseno.nl):

Theo Smit uit Warmenhuizen, Zilver met Isabel wit en Zilver met Isabel pastel wit.

Hans Dudink uit ’t Zand veroverde Zilver met een kanarie Roodivoor intensief.

Jammer dat de vogelgriep toch nog wat invloed had op de inzendingen. Grondvogels en Kwartels werden geweerd en inzenders die in de besmette gebieden woonden mochten hun vogels niet vervoeren en konden ze dus niet in Apeldoorn inleveren. In totaal waren dat toch een kleine 1500 dieren.

Het seizoen van de tentoonstellingen zit erop, de kweek gaat binnenkort beginnen. S&O maakt zich op voor een goed resultaat in het volgend seizoen.