Angelapark: lang gekoesterde wens in vervulling

Begin juli is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan van deelnemers en medewerkers van de dagactiviteiten van Angelapark in Warmenhuizen. Al jarenlang wilde zij graag zelf groenten verbouwen en planten tot bloei laten komen. En die mogelijkheid is er nu!

Bij de dagactiviteiten van Angelapark is er sinds kort een nieuwe activiteit toegevoegd aan het brede aanbod. Er is een verrijdbare tuintafel met zinken bak op hoogte. ‘Hierdoor kunnen we nu met elkaar groenten verbouwen, planten zaaien en laten bloeien. We hebben op dit moment al radijs, tuinkers en courgettezaadjes geplant,’ aldus Nicolet Bes, medewerker van de dagactiviteiten. ‘Het valt mij op dat deelnemers het leuk vinden om hier mee bezig te zijn. Veel van hen hadden vroeger ook een volkstuintje of deden veel aan tuinieren. Dankzij Bejo Zaden is het mogelijk om deze mooie planten te zaaien en te laten bloeien. Daar zijn wij hun heel erg dankbaar voor.’

De dagactiviteiten wordt bezocht door bewoners die behoefte hebben aan gezelligheid en regelmaat om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Er wordt koffie gedronken, spelletjes gespeeld, krant voorgelezen, wandelen, boodschappen doen enzovoort. Het hangt af van de behoefte van de deelnemer.

Naast de vaste medewerkers werken er ook vrijwilligers op de dagactiviteiten van Angelapark. De inzet van vrijwilligers is van grote toegevoegde waarde! Lijkt het u leuk om vrijwilliger te zijn bij ons op de dagactiviteiten? Dan bent u van harte welkom om een keer een kop koffie te komen drinken om kennis te maken. De dagactiviteiten is bereikbaar tussen 9.30 en 16.00 uur op 06-20 98 26 97.