Petitie voor vaste oeververbinding

(Foto: al in 1994 zette ondernemersvereniging Zijpe zich in voor een betere verbinding over het kanaal. Het bijbehorende krantenartikel treft u onderaan dit bericht aan).

Nadat de Provincie heeft laten weten geen 13 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een (nieuwe) vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug, is Nancy Tesselaar op internet een petitie gestart. Aanleiding hiervoor is dat in de veertien jaar dat zij in Burgervlotbrug woont de vlotbrug er nu zeker voor de vijfde keer uit ligt; deze keer zeer langdurig. Nancy is het zat om telkens via De Stolpen of Schoorldam om te moeten rijden om aan de andere kant van het kanaal te komen. De actie van Nancy is te vinden via www.petities24.com. De verzamelde handtekeningen zullen binnenkort tijdens een gesprek met gedeputeerde Post overhandigd worden.

Dat het onderwerp “vaste oeververbinding” leeft in Burgerbrug e.o. laat ook een item in het programma “Wat Schagen denkt” zien. In de eerste aflevering van het vierde seizoen komen Hans Bouterse van de Ondernemersfederatie Schagen en Cea Hopman van B&B Catherina Hoeve aan het woord om zich respectievelijk voor en tegen een nieuwe oeververbinding uit te spreken. U kunt de aflevering hier terug kijken; het item loopt vanaf 20:45 tot 32:10.

Ondertussen blijven OFS, Bedrijvenvereniging Zuid-Zijpe en Gemeente Schagen richting de Provincie druk op de ketel zetten om toch een nieuwe vaste oeververbinding te realiseren. Veel bewoners van Burgerbrug zijn echter bang dat een nieuwe oeververbinding voor meer verkeersoverlast in het dorp zal zorgen. Alle  partijen zijn zich ervan bewust dat het belang van een nieuwe oeververbinding voor zowel  bedrijven als burgers benadrukt moet worden.