Bloeiend Zijpe – gedichtenwedstrijd

Alle dichters van Nederland (professioneel of amateur) kunnen meedoen aan de Gedichtenwedstrijd van 2018. Het thema is: Wie is het zusje van de Tulp?

Wie maakt het mooiste gedicht rond dit uitdagende thema? Laat je fantasie werken en bedenk welke van de andere bolgewassen hiervoor in aanmerking kan komen. Het onderwerp kan zo breed als mogelijk poëtisch worden beschreven, maar het thema moet wel tot uiting komen. De prijs voor de auteur van het mooiste gedicht is een mooie bos bloemen en een groot bloembollenpakket. Alle kwalitatief goed bevonden inzendingen worden op diverse plaatsen getoond tijdens de Fietsdag en de Wandeldag bij de start- en rustplaatsen op A3-formaat. Bovendien binnen bij de expositie (de hoofdprijs en eervolle vermeldingen).

Deelnamevoorwaarden:
Gedichten mogen niet eerder zijn gepubliceerd of in eigen beheer zijn uitgegeven. Ook wordt het op prijs gesteld als ze niet door de dichter worden gepubliceerd vóór de datum waarop het evenement begint. Iedereen mag maximaal 3 gedichten insturen.
De auteursrechten blijven volledig in handen van de inzender. De auteur verleent door deelname wel toestemming aan de Stichting Bloeiend Zijpe voor de publicatie van de gedichten –in welke vorm en op welk tijdstip dan ook-  zonder dat hieraan kosten verbonden zijn. De auteursrechten zullen door deze stichting worden beschermd.

Het gedicht dient als volgt te worden ingestuurd:
– Lettertype: Verdana; lettergrootte 14 pnts.; op formaat A4.
– Aantal regels bij voorkeur 12 (minder mag ook), met –in geval de inspiratie niet te remmen is – een toegestaan maximum van 16 regels.
– Als bijlage bij een e-mail als Word-document.
– Vermeld tevens duidelijk: naam, geslacht, geboortedatum, het complete adres, telefoonnummer en e-mailadres.
– Inzendingen dienen uiterlijk 1 maart 2018 binnen te zijn; bij voorkeur eerder.
– Mail uw gedicht naar: Monique@delepelaar.nl

De prijsuitreiking voor het winnende gedicht vindt plaats tijdens de opening van Bloeiend Zijpe 2018. De winnaar krijgt tijdig persoonlijk bericht.