Topsportfonds voor Schagens sporttalent

Topsport en talentontwikkeling stimuleren. Dat wil de gemeente Schagen met het topsportfonds dat 1 januari 2019 van start gaat. Wethouder Joke Kruit en Ellis van der Weerden, directeur van het Olympisch Netwerk Noord-Holland (ONNH), gaven hiervoor woensdag 14 november het startschot in de Spartahal in Schagen. Wethouder Joke Kruit: “Wij zijn supertrots op onze sporttalenten! Topsporters zijn een voorbeeld voor anderen. Met dit topsportfonds willen we hen financieel ondersteunen, zodat zij bij de nationale of internationale top kunnen komen of blijven.”

Het topsportfonds is voor Schagense topsporters en verenigingen die vanwege financiële omstandigheden belemmerd worden in de ontwikkeling van een bijzonder sporttalent. Individuele sporters kunnen maximaal een bijdrage van € 1000,- krijgen. Voor teams of verenigingen is dat maximaal € 2500,-.

Het topsportfonds ondersteunt in ieder geval de komende vier jaar de Schagense sportwereld. In 2019 is er € 77.010,- beschikbaar. Dat bedrag loopt ieder jaar op tot € 104.465,- in 2022. Aanvragen kunnen worden gehonoreerd tot het maximale jaarlijkse beschikbare bedrag is bereikt. Aanvragen die daarna binnenkomen, worden het volgend jaar afgehandeld.

Individuele sporters en teams kunnen vanaf 17 december 2018 door het invullen van een intakeformulier via de site van het Olympisch Netwerk een aanvraag indienen: onnh.nl/topsportfondsschagen. Dit kan ook via de site van de gemeente Schagen.

ONNH beheert het fonds voor de gemeente. Deze organisatie is een neutrale organisatie met kennis van en jarenlange ervaring op het gebied van topsport en talentontwikkeling. Doordat ONHH deel uitmaakt van de Regionale Topsport Organisatie NoordWest (RTO NoordWest), zijn er directe lijnen met NOC*NSF. RTO NoordWest werkt samen met het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam, die rechtstreeks onder NOC*NSF resulteert.

Daarnaast heeft het Olympisch Netwerk een korte lijn met Team Sportservice Schagen, waardoor er een goed beeld is van de lokale structuur en cultuur van de breedtesport in de gemeente Schagen.