Kerstbomeninzameling 2023

Persbericht

Datum: 27 december 2022

Kerstbomeninzameling 2023

Ook in 2023 zamelt gemeente Schagen weer kerstbomen in. “Ieder jaar zamelen wij de kerstbomen in, want een kerstboom moet niet in de groene bak verdwijnen. Daarnaast levert het inzamelen met name voor onze jeugd een mooi zakcentje op”, legt wethouder Hans Heddes uit. “Voor elke ingeleverde kerstboom ontvang je € 0,50! Ik roep dan ook alle kinderen op om ons weer te helpen met het verzamelen van de kerstbomen.”

Niet in de groene rolcontainer

Stop de kerstboom niet in de groene container. Stamhout van de kerstboom verteert bijna niet. Geef de kerstboom daarom aan de jeugd mee of breng hem langs bij de milieustraat van de HVC aan de Zijperweg12B te Schagen. Van de kerstbomen worden houtsnippers gemaakt die de gemeente gebruikt voor o.a. wandelpaden.

Inzamellocaties

Heeft u meer dan 30 kerstbomen staan? Vanaf 3 januari kunt u de ingezamelde kerstbomen aanmelden. Dit kan telefonisch via (0224) 210 305 tussen 8.00 en 16.00 uur.

Of u kunt het aantal bomen aanmelden in de Fixi app. Noem hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en aantal bomen. Let op! Vóór verzenden het vinkje ‘niet openbaar’ aankruisen. De bomen worden op afspraak, op locatie versnippert of opgehaald. Het verdiende geld wordt per bank overgemaakt naar de door u opgegeven bankrekening. Als bewijs krijgt u een bon waarop de relevante gegevens staan.

Enkele bomen en kleine aantallen kunnen ingeleverd worden op daarvoor aangegeven inzamellocaties. Daar wordt ter plaatse contant afgerekend.

Deze inzamel locaties zullen op 9, 10, 11 en 12  januari tussen 14.00 en 15.30 uur opengesteld worden. Zie onderstaande planning voor alle inzamelpunten en data.

Inzamelpunten kerstbomen gemeente Schagen

 

Datum Kern Locatie
9-jan Schagerbrug P. Ottstraat Sportterrein
9-jan Oudesluis Parkeerterrein voetbalvelden
9-jan t Zand Achter de Multitreffer
9-jan Callantsoog Jewelplein
9-jan Petten Voetbalvelden parkeerterrein
10-jan Sint Maartensbrug Dorpshuis parkeerterrein
10-jan Sint Maartensvlotbrug Gerrit vd Sluisstraat bij glasbak
10-jan Burgerbrug Burgerweg parkeerplaats
10-jan Warmenhuizen De Doorbraak parkeerterrein
11-jan Schagen Parkeerterrein P. Ottstraat
11-jan Schagen Merelstraat parkeerterrein
11-jan Schagen Wilgenlaan parkeerterrein
11-jan Schagen Jozef Israëlstraat  nabij “de Ark”
12-jan Dirkshorn Veersloot parkeerplaats
12-jan Waarland Deen parkeerplaats
12-jan Tuitjenhorn De Rietkraag naast 27
12-jan Sint Maarten Sportparklaan