Nu ook blik bij lege pakken en plastic

Sinds een half jaar zamelt HVC uw plastic afval met lege pakken van sap, zuivel of saus in. Vanaf nu mogen ook uw lege blikjes bij het plastic afval. Na inzameling worden pakken, plastic en blik van elkaar gescheiden. Na het verwerkingsproces kunnen deze waardevolle grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Zo vormt uw afval de basis voor nieuwe producten.

Een vuilniszak vol per week

Gemeente Schagen en HVC werken samen om waardevolle grondstoffen uit afval te behouden en opnieuw te gebruiken. U kunt daar eenvoudig aan bijdragen. Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol lege blikjes, pakken en plastic verpakkingen. Dit zit nu vaak nog in het restafval en dat is zonde. Want door dit apart te houden, kunnen deze waardevolle grondstoffen worden hergebruikt. Plastic afval is goed te recyclen, waardoor er weer nieuwe kunststof producten van kunnen worden gemaakt. De lege pakken worden in drie grondstoffen gesplitst: papier, plastic korrels en granulaat voor aluminium. Minstens 70% van de lege pakken kan worden gerecycled. Het blik wordt samen met staal omgesmolten. Het vloeibare staal wordt in profielen gegoten of gewalst in platen, gesneden en opgerold. In Nederland wordt 91% van het blikafval hergebruikt. Meer informatie is te vinden op www.indegoeiebak.nl

Plastic inzamelzakken

Gratis inzamelzakken voor plastic verpakkingsafval, lege pakken en blik kunt u bestellen op de www.hvcgroep.nl of door te bellen met de klantenservice van HVC via 0800-0700 (gratis nummer).