Dorpsgenoten in het nieuws (2)

Burgerbrug – ´t Zand – Na vele deelnames is Mees Dapper uit Burgerbrug er toch in geslaagd het Jb. Bregman biljarttoernooi te winnen. Met fijn spel was hij in de finale van dit Zijper kampioenschap Schagerbrugger Jan Hopman in 16 beurten de baas.

Aan het toernooi deden dit jaar in totaal 142 biljarters mee, 67 junioren (50 tot en met 67 jaar) en 75 senioren (68 jaar en ouder). De jongste deelnemer was de pas 50 geworden Herman Christoffels uit Callantsoog en de oudste, de 87-jarige Henk van Dijk uit ’t Zand. Bovendien werd de 500ste unieke deelnemer in de toernooihistorie, Jan van der Poel uit ’t Zand, in de bloemetjes gezet. Gerrit Bijvoet uit Burgervlotbrug, Piet van Schaik uit Burgerbrug en Gerard Hobma uit ’t Zand werden gehuldigd vanwege hun 25ste deelname.

(Dit bericht een samenvatting van een artikel in het Noord-Hollands dagblad. Het volledige artikel is daar voor abonnementshouders te lezen).