Accordeonfestival Krabbendam in Burgerbrug

Een niet weg te denken evenement voor liefhebbers van accordeon- en trekharmonicamuziek. Het festival is vernoemd naar het buurtschap waar de eerste aflevering van dit inmiddels vermaarde muziekfestival ooit plaatsvond. Traditioneel zal de muzikale manifestatie, nu voor de 32-ste keer, op Vaderdag plaatsvinden. Dus ditmaal op zondag 19 juni aanstaande.
Na enkele omzwervingen in de begintijd, vormt eet- en muziekcafé Halfweg te Burgerbrug inmiddels al weer heel veel jaren de place to be voor musici en vele minnaars van het populaire muziekgenre.
Het festival biedt een open podium aan accordeonisten en trekharmonicabespelers, van elk denkbaar niveau, amateur of professional uit de zeer wijde regio. Ook nu zullen naar verwachting weer heel veel muzikanten hun instrument laten klinken voor een, als gebruikelijk, grote publieke belangstelling. Als ’gage’ voor hun optreden ontvangen de musici naast consumptiebonnen een leuk aandenken als blijk van waardering.
Op deze dag zal zowel binnen op het podium als buiten in een van de tenten, solo of in gezellig samenspel, worden gemusiceerd. Desgewenst worden de accordeonisten daarbij zowel ritmisch als vocaal ondersteund door drummer/zanger Sjaak Zutt die op deze dag als muzikaal begeleider wordt onderscheiden voor het feit dat hij al 25 jaar zijn medewerking aan het festival verleent. De presentatie van het festival is in handen van Gerben Wester.

Als extraatje na afloop van deze muzikale dag hebben de organisatoren Rinus Jonker, Sander Mulders en Niels Schilder, gitarist en zanger Willem Schoone en saxofonist Dick Remeling weten te strikken om als duo een heerlijk swingende toegift te verzorgen.