Gedeputeerde Post ziet oeververbinding Burgervlotbrug

Vrijdagmorgen 24 juni hebben wethouders Sigge van der Veek en Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen en gedeputeerde Elisabeth Post gezamenlijk een kijkje genomen in Burgervlotbrug. Zowel de provincie als de gemeente willen graag onderzoeken of hier een vaste oeververbinding mogelijk en betaalbaar is.

Het bedrijfsleven in Schagen vraagt al langer om een goede oeververbinding voor het vrachtverkeer. Nu dit onderwerp ook in het coalitieakkoord van Provinciale Staten van Noord-Holland is opgenomen, wilden wethouder Van der Veek en wethouder Beemsterboer graag aan Gedeputeerde Post laten zien waar het om gaat.

“De Burgervlotbrug is, evenals de Sint Maartensvlotbrug, charmant en kenmerkend voor Holland. Maar is het ook economisch geschikt?” zei wethouder Van der Veek bij de Burgervlotbrug. “Het is goed om te onderzoeken of een vaste oeververbinding, waar ook zwaar verkeer overheen kan, niet beter is.”

Tijdens het werkbezoek heeft wethouder Van der Veek meerdere verkeerszaken toegelicht aan gedeputeerde Post. Zoals een gewenste ontsluitingsweg naar de N9 ter hoogte van Onderzoekslocatie Petten, de ontbrekende schakel in Tuitjenhorn en de brug bij Schoorldam. Die brug is heel belangrijk voor de ontsluiting van het vrachtverkeer naar en van het bedrijventerrein in Warmenhuizen. Met de gedeputeerde wisselde de wethouder standpunten uit.

Om alles nog even goed te laten bezinken kreeg mevrouw Post een kaart mee met korte uitleg van de wensen en ontwikkelingen.