A dream come true!

IMG_8515Honderdveertien geiten worden dagelijks gemolken op de geitenboerderij van Nico en Wendy Borst aan de Grote Sloot 146 in Burgerbrug. “Als jong jochie droomde ik er al van om geitenboer te worden,” vertelt Nico, “en ik had hierover een weddenschap met één van mijn vrienden.” Vele jaren later is het gelukt en zo konden Nico en Wendy vandaag veel mensen uit de wijde omgeving ontvangen tijdens de open dag.

Per dag wordt bijna 300 liter melk verzameld; zo’n kleine 2000 liter per week. De melk gaat naar Klaverkaas in Nieuwe Niedorp, waar het wordt verwerkt tot kaas. Zelf kaas maken is nog niet zo eenvoudig, maar Nico en Wendy hebben het geprobeerd en de eerste resultaten konden vandaag geproefd worden. In de wintermaanden willen ze hier verder mee gaan experimenteren.

Aan huis kan ook zelfgemaakte yoghurt gekocht worden en pakketten vlees van de bokjes die naar de slager worden gebracht.

IMG_8472Voorlopig doen Nico en Wendy de geitenboerderij “erbij”; beiden werken in de zorg: Wendy bij zorgboerderij Croon en Bergh en Nico bij de Noorderhoeve in Schoorl. Als alle plannen voor de toekomst gerealiseerd worden, vindt u wellicht over enkele jaren aan de Grote Sloot 146 een zorgboerderij met 275 geiten. Vooruit met de geit!