Het werden de gladiolen….!

Amanda_bodyAls je bent geboren en getogen in Nijmegen dan ben je opgegroeid met de Vierdaagse. Zo ook Amanda Verburgt, die op haar 11e tegen haar ouders zei: “Nu mag ik ook!” en in dat jaar voor de eerste keer de Vierdaagse uitliep. Zeventien jaar later stond ze afgelopen dinsdag voor de 10e keer aan de start om vier dagen lang 40 kilometer per dag te lopen. Een zware opgave deze keer omdat Amanda kort voor aanvang van de Vierdaagse haar voet blesseerde. Gelukkig konden tijdig speciale zooltjes geregeld worden zodat ze toch van start kon gaan. Naast de geblesseerde voet speelde de warmte ook een rol, maar met koude doeken in de nek en een nat petje was dit goed te doen.

Sinds 8 jaar woont Amanda aan het Zwanenplein in Burgerbrug, samen met haar vriend Dennis Bijvoet, die voor de laatste dag van de Vierdaagse ook naar Nijmegen afreisde en de laatste 12 kilometer met haar meeliep. Amanda: “Ik vind het echt super lief van Dennis dat hij dat heeft gedaan!” Ze is ook heel blij met alle hulp die haar ouders hebben geboden: “die hebben me echt heel goed verzorgd onderweg!” En ze had bij hen ook een goed logeeradres, want vader en moeder Verburgt wonen nog steeds in Nijmegen en dat is fijn als je ’s ochtends om 05.00 uur aan je wandeltocht begint.

Op de vraag of er ook een 11e Vierdaagse komt voor Amanda, antwoordt ze twijfelend: “Misschien ooit in de toekomst… Maar ik vond het al heel bijzonder dat ik tijdens de 100e vierdaagse zelf voor de 10e keer meeliep! Ik had mijn eigen jubileum tijdens de jubileum-vierdaagse!” Een geweldige sportieve prestatie van deze jonge vrouw uit Burgerbrug. Nu moet alleen nog even die ontstoken blaar weer genezen…..