Montage Burgervlotbrug in volle gang

De werkzaamheden aan de Burgervlotbrug verlopen goed en nog steeds conform planning. Vorige week zijn alle onderdelen van de westelijke zijde van de vlotbrug – vernieuwd en strak in de verf – teruggeplaatst op locatie. Momenteel werkt WaakSaam aan het afwerken van de coating, zoals het wit maken van de deksels op de buispalen en de koppen van de palen. Ook is WaakSaam bezig met het monteren van de onderdelen van de oostelijke zijde van de brug. Als volgende week alles op zijn plaats is gebracht, lijkt het alsof de brug helemaal klaar is, maar WaakSaam start dan met het afstellen en testen van de brug. Dit is een bewerkelijke klus die heel zorgvuldig uitgevoerd moet worden om storingen van de brug te voorkomen.

Volgens planning is de Burgervlotbrug op zondag 3 juni vanaf 17.00 uur gereed. Als het afstellen en testen sneller verloopt dan verwacht zal de brug eerder opengesteld worden.