Investeren in windpark Zijpe?

Eerder dit jaar verscheen er in de Brugpraat een nieuwsbericht over de mogelijke vervanging van de windmolens van Coöperatieve Windenergie Vereniging Kennemerwind u.a. langs het Noord-Hollands Kanaal. Van deze windmolens produceren er vier nu geen energie meer. Kennemerwind wil deze stilstaande windmolens vervangen door identieke nieuwe windmolens en biedt omwonenden de gelegenheid mee te investeren door deelname via de Postcoderoosregeling: investeerders kunnen hiermee hun deel van de duurzaam opgewekte energie zelf afnemen en een mooi rendement behalen op hun investering.

Hieronder leest u het bericht dat de Dorpsraad van Kennemerwind ontving:

Profiteer van een frisse wind uit Zijpe en behaal een mooi rendement!

Wat biedt de Postcoderoosregeling u aan voordeel?
De Postcoderoosregeling houdt in dat deelnemers worden vrijgesteld van de energiebelasting. Daardoor kunnen deelnemers ruim 50% besparen op de kWh-prijs.
Een huishouden dat 3.000 kWh per jaar gebruikt en daarvoor een aandeel in een windturbine neemt, bespaart door de vrijstelling van de energiebelasting jaarlijks ongeveer 375 euro op de energienota. Over het meerverbruik boven de 3.000 kWh per jaar dient deze energiebelasting wel afgedragen te worden.

Hoe kan men deelnemen?
Particulieren, bedrijven en verenigingen kunnen investeren in de nieuwe windmolens van Windpark Zijpe door een zogenaamd ‘windkavel’ aan te kopen.  Daarmee bent u 15 jaar lang mede-eigenaar van één van de nieuwe windmolens en neemt u rechtstreeks de lokaal en duurzaam opgewekte stroom af tegen een gunstig tarief.

Voor wie is deelname interessant?
Dit initiatief past zeer goed bij mensen die zorgeloos een bijdrage willen leveren aan een schoon milieu voor onze (klein)kinderen en daar een mooi rendement aan willen overhouden. En dat allemaal samen met uw buurtgenoten.

Meer informatie?
Als u meer wilt weten over deelname kijk dan op de website van volksmolen.nl https://volksmolen.nl/projecten/volksmolen-zijpe/ of volg ons op facebook voor het laatste nieuws!