Glasvezel met Kabeltex gaat door!

Heeft u nog geen abonnement afgesloten bij Kabeltex, maar wilt u wel binnenkort gebruik maken van supersnel glasvezel? Schrijf u dan alsnog snel in via https://noordkop.kabeltex.nl/.

Kabeltex heeft afgelopen week het volgende bericht verspreid onder mensen die zich al hadden ingeschreven:

“Wij kunnen u goed nieuws brengen: de aanleg gaat door! Hoewel we per gebied verschillen zien in de aantallen aanmeldingen hebben we het genoegen u te kunnen mededelen dat er voldoende aanmeldingen zijn om het netwerk aan te leggen. Zoals u vorige week in ons persbericht heeft kunnen lezen is de vergunning al aangevraagd. In dit persbericht gaven we aan dat de vergunning alleen wordt aangevraagd als wij voldoende vertrouwen hebben in een positieve uitkomst van de vraagbundeling. En die is er dus.

Is overal het minimale aantal al gehaald? Nee, dat nog niet. Maar we hebben aangegeven dat we gaan starten zodra in een bepaald gebied het benodigde aantal is gehaald. Op dit moment laten de buitengebieden van Dirkshorn, Oudesluis, Sint Maarten, Schagen, Tuitjenhorn, Waarland en ’t Zand hoge inschrijvingsaantallen zien. Callantsoog, Petten, Schagerbrug, Sint Maartensvlotbrug en Warmenhuizen volgen op de voet. Van de overige dorpen zoals Burgerbrug en Sint Maarten verwachten we dat ze qua aantal aanmeldingen snel aansluiten.

De start van de aanleg in Schagen staat gepland voor het tweede kwartaal. De verwachting is dat binnen 1-1,5 jaar het gehele buitengebied van Schagen is voorzien van een supersnelle glasvezelverbinding.”