Croon en Bergh – wat gebeurt daar allemaal?

In het Croonjuweel (werkplaats) zijn wij bezig met het maken van potjes, kaarten, het verpakken van Dahlia knollen, etc. Wij zijn met activiteiten bezig die we koppelen aan het jaargetij.

In de kas staan nu blauwe druifje, narcissen, hyacinten en vetplanten die wij verkopen. Met veel liefde verzorgen onze bewoners deze planten zodat ze verkocht kunnen worden bij ons op Croon en Bergh of op Kardeis, de winkel van Scorlewald. De bewoners werken buiten samen met vrijwilligers in de kwekerij om daar een mooie energierijke plek te maken, bijvoorbeeld tussen de kastanjetakken is een ronde plek gemaakt met bankjes en er komt een mooie plek waar wij overdekt bijvoorbeeld kunnen thee drinken. Deze ideeën hebben wij op gedaan naar aanleiding van een gesprek met Wim Lips, die ons heeft verteld wat energierijke ronde plekken en vormen doen met ons terrein.

Eén deel van het terrein wordt druk bezet door de schapen of nog leuker de lammetjes. Boer Leo is dus ook druk in de weer om het alles naar de zin te maken. Zo vinden de bewoners van Croon en Bergh en de dagbesteders het ook reuze interessant om wat van het “boerenleven” mee te krijgen.

Heeft u interesse in onze mooie doosjes, planten of boompjes komt gerust langs om te kijken wat u wilt!

PS: Wij hebben een prachtige fruitboomgaard, voor 10,- euro per jaar kunt een zo’n fruit boom adopteren. Van dit geld kunnen wij weer mooie dingen doen. En u kunt appels/peren halen als deze rijp zijn.