Uitslag Inventarisatie OldSkoel

Op dit moment speelt omtrent de OldSkoel de vraag: moeten op het terrein woningen worden gebouwd of heeft het dorp behoefte aan een multifunctionele ruimte voor culturele activiteiten en/of dorpsactiviteiten? Om de gemeente goed te kunnen adviseren heeft de Dorpsraad Burgerbrug e.o. in oktober bij iedere woning in ons postcodegebied inventarisatieformulieren bezorgd met de vraag ‘ik vind dat op het terrein van de OldSkoel moet komen:…’.

Bij de keuze voor ‘woningbouw’ was ook de mogelijkheid een voorkeur aan te geven voor starterswoningen, seniorenwoningen of iets anders. Bij de keuze voor een ‘multifunctionele ruimte’ kon een voorkeur aangegeven worden voor dorpshuisactiviteiten, culturele activiteiten en beiden in gelijke mate. Daarnaast was er ruimte voor nog andere ideeën en een toelichting.

Na de uiterlijke inleverdatum van 31 oktober heeft de Dorpsraad de formulieren verwerkt. Er zijn in totaal 231 ingevulde formulieren ontvangen.

Dit geeft het volgende beeld van de voorkeur van de inwoners van Burgerbrug e.o.:

Uitslag Inventarisatie als grafiek (klik hier)

Bij woningbouw is door 90% van de inwoners gekozen voor starterswoningen, 41% kiest (ook) voor seniorenwoningen en 17% kwam (ook) met alternatieve ideeën voor woningbouw zoals appartementen met twee lagen of tiny houses op die locatie.

Bij de keuze multifunctionele ruimte was 55% voor zowel dorpshuis- als culturele activiteiten, 36% voor culturele activiteiten en 33% voor dorpshuisactiviteiten.

Verder vielen volgende terugkerende opmerkingen op; ‘multifunctionele ruimtes hebben we al in de Herboren Toren, gymzaal en diverse horeca’, ‘er is behoefte aan meer sociale huurwoningen’, ‘ er is behoefte aan een dorpswinkel voor eerste levensbehoeften en PostNL punt’ en de suggestie om de stichtingen OldSkoel en Herboren Toren te laten fuseren.

 

Wilt u deze tekst, inclusief grafiek in PDF downloaden, klik dan op onderstaande link.

Uitslag Inventarisatie Oldskoel Burgerbrug