Start drinkwatercampagne

Wanneer:
22 januari 2018 @ 08:15 – 09:15
2018-01-22T08:15:00+01:00
2018-01-22T09:15:00+01:00
Waar:
St. Josephschool
Den Gouden Hoeck 6
1754 KK Burgerbrug
Nederland

Op 22 januari verzorgen wethouder Ben Blonk en Mascotte Druppie de feestelijke start van de DrinkWater-campagne op de St. Josephschool in Burgerbrug.

Tijdens de aftrap zijn er die dag leuke activiteiten in het teken van de gezonde leefstijl en krijgen alle kinderen op de basisschool een DrinkWater-bidon voor op school uitgereikt die het drinken van water leuk en cool maken. Deze bidon kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken na de gymles, speel- of lesmomenten. Daarnaast wordt er lesmateriaal beschikbaar gesteld met leuke opdrachten over gezond eten en drinken. In de school worden de kranen extra zichtbaar gemaakt en er is informatie voor ouders. Ook de kinderen op de peuterspeelzaal Villa Grut van Kappio gaan starten met de campagne en zij krijgen leuke DrinkWater materialen waar ze mee kunnen werken of spelen.

Gemeente Schagen wil kinderen en hun ouders laten ervaren dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is, én dat je je er gezonder en fitter bij gaat voelen. Water drinken in plaats van dikmakende zoete drankjes moet wat de gemeente betreft weer de normaalste zaak van de wereld worden. In samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang werkt gemeente Schagen aan de bevordering van dit bewustzijn. De DrinkWater campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) wordt door de basisscholen, de peuterscholen en kinderopvang goed ontvangen, zoals blijkt uit de toename van ‘gezonde dagen’ in de week en ‘waterbreaks’ in de week, waarbij in pauzes water wordt gedronken en fruit wordt gegeten in plaats van zoete drankjes en koek. Deze positieve beweging blijft de gemeente actief stimuleren. De DrinkWater-campagne die op 22 januari wordt gelanceerd is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

 

Programma 22 januari St. Josephschool

8.15 uur: Ontvangst Wethouder Ben Blonk, Mascotte Druppie en Judith Gielens (JOGG-regisseur)

8.25 uur: Alle kinderen en ouders/verzorgers zijn ook welkom. De officiële start is binnen in de grote ruimte.

8.30 uur: Directeur Annamarie Vriezenkolk van St. Josephschool heet iedereen welkom, ook namens de peuterschool Villa Grut.

 

8.50 uur: Leuke afsluiting met de kinderen, ouders en leerkrachten.

 

9.00 uur: Mascotte Druppie gaat nog even de klassen rond van de St Josephschool.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving. Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders. Het doel is om overgewicht en obesitas bij jongeren te verminderen. De gemeente gaat dit samen met GGD/JGZ, scholen, kinderopvanglocaties, peuterscholen, verloskundige praktijken, diëtistes, bedrijfsleven, sportclubs en andere partijen aanpakken. De JOGG-regisseur, Judith Gielens coördineert de initiatieven. Voor meer informatie kijk op www.jogg.nl