The Lasses

Wanneer:
21 januari 2018 @ 15:00 – 17:00
2018-01-21T15:00:00+01:00
2018-01-21T17:00:00+01:00
Waar:
Herboren Toren
Burgerweg 62A
1754 KE Burgerbrug
Nederland
Kosten:
10 Euro
Contact:
Jannie Paarlberg
0226-38 34 91

Reis mee met The Lasses. Doorleefde liedjes met hartverwarmende samenzang.

Folkmuziek reist, net als de mens, de hele wereld over. Ierse immigranten zingen in Engeland over heimwee naar het groene eiland, en traditionele Amerikaanse liedjes lijken soms verdacht veel op verhalen uit Schotland, Zweden of Nederland. Sophie Janna en Margot Merah nemen de luisteraar tijdens een optreden mee op reis. Van de Schotse hooglanden naar de Engelse heuvels en van Ierse liefdes naar Amerikaanse weemoed. Op 21 januari 2018 brengt die reis hen naar de Herboren Toren voor een middag vol sfeervolle liedjes en grappige verhalen.

De twee zangeressen worden geroemd om hun samenzang, waarbij de gevoelige alt van Margot en de heldere sopraan van Sophie elkaar perfect aanvullen. De onderwerpen zijn vaak al eeuwen hetzelfde: liefde, heimwee en verdriet. Niet altijd even vrolijke thema’s, maar omdat de liedjes recht uit hun hart komen, bezorgen ze de luisteraar toch een glimlach op het gezicht.

The Lasses zijn vanaf 2013 regelmatig te zien op de Nederlandse folkpodia. Ze voelen zich evenzeer thuis bij een intiem concert als op een festivalpodium. En niet alleen in Nederland, want net als hun muziek, reizen The Lasses zelf ook graag. Zo maken ze ieder voorjaar een tournee door de Verenigde Staten, speelden ze op uitnodiging van de beroemde Ierse singer-songwriter Luka Bloom in Ierland, touren ze in november door Schotland en gaan ze in februari 2018 zelfs naar Japan. Ook brachten ze twee albums uit die door publiek en pers zeer goed werden ontvangen. Margot en Sophie begeleiden zichzelf op gitaar, bodhrán (Ierse percussie), whistle en mondharmonica. Daarnaast spelen ze graag met andere muzikanten die ze kennen vanuit de Ierse sessie waar ze zelf ook begonnen zijn. Op zo’n sessie delen muzikanten uit alle windstreken hun liedjes en verhalen met elkaar.

Reis mee met The Lasses en laat u meevoeren naar vroeger tijden waar de kookpot nooit leeg was, de harten overliepen van heimwee en de liefde belangrijker dan trouw!

Mis ze niet!