Enquête Winkelbeleving

Belevingsmonitor Schagen

SCHAGEN- Deze week begint een groot onderzoek, de Belevingsmonitor. Inwoners van Schagen en omliggende gebieden wordt gevraagd naar hun winkelbeleving. Zij kunnen het winkel/horecagebied van stad Schagen via een online enquête beoordelen op diverse onderwerpen zoals: openingstijden, winkelaanbod, online -en offline dienstverlening, parkeergelegenheid, horeca en cultuur/evenementen. Deelnemen aan het onderzoek kan via: http://schagen.belevingsmonitor.nl .

Het onderzoek is de start van een traject om een stevige basis te leggen voor een toekomstbestendige binnenstad van Schagen. Alle inzichten worden verzameld en geanalyseerd, in samenspraak met de Universiteit van Rotterdam (en Prof. Dr. C.N.A. Molenaar). Vervolgens wordt het resultaat gepresenteerd aan alle betrokkenen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Ondernemersfederatie Schagen, Rabobank en de gemeente Schagen.

“De uitslag van dit onderzoek gebruiken we bij besluiten. Met dit onderzoek wordt duidelijk hoe de consument het winkelgebied ervaart. Door het kiezen van deze aanpak stellen we de consument centraal”, zegt wethouder Jelle Beemsterboer.