28+29 mei: Kunst op locatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 wordt voor de zevende maal ‘Kunst op locatie’ gehouden in Tuitjenhorn, Kalverdijk en Waarland. Deze gratis fiets- en wandelroute door een drietal dorpen in de voormalige gemeente Harenkarspel wil inwoners en bezoekers in contact brengen met kunst en kunstenaars. Onderweg kan op 29 plaatsen worden gestopt om het werk van 53 plaatselijke kunstenaars te bewonderen.

Locaties en ‘Startpunt’

De kunstenaars stellen beide dagen van 11.00 – 17.00 uur hun eigen atelier, huis en/ of tuin open voor bezoekers. Kunstenaars die hiervoor geen gelegenheid hebben, zijn gastvrij ondergebracht op bijzondere locaties: de bibliotheek, kwekerij De Tuinstek, het Reformhuis en een boerenschuur.

In het voormalige Gemeentehuis te Tuitjenhorn, Oostwal 2, is een zogenaamd ‘Startpunt’ ingericht met 1 werk van elke deelnemende kunstenaar. Hier kunnen belangstellenden zich oriënteren op het kunstaanbod op de route. Voor kinderen van 6 t/ m 12 jaar wordt hier 4 x een workshop “Werken met sjablonen” gegeven.

Opzet

De opzet van ‘Kunst op locatie’ is al jaren ongewijzigd: er zijn professionele kunstenaars, semi- professionele en amateur kunstenaars te bezoeken. De getoonde kunstvoorwerpen zijn zeer divers in kunstuiting en materiaalkeuze. Natuurlijk zijn er schilderijen (onder andere fijnschilders, 3D tekeningen en schilderijen met bedrieglijk echte ’trompe l’oeil’), beelden en keramiek, bijzondere meubels, houtsculpturen, etsen, quilts, mobiles, textielkunst, foto’s, gedichten met daarop geïnspireerde schilderijen en tuinornamenten. Bijna teveel om op te noemen en op één dag te bekijken. Gelukkig duurt ‘Kunst op locatie’ 2 dagen!

 

De locaties op de route zijn te herkennen aan de blauwe ‘Kunst op locatie’ vlag.

Sponsors

‘Kunst op locatie’ is mogelijk dankzij ruimhartige steun van enkele sponsors, subsidie van de gemeente en de bijdragen van alle deelnemende kunstenaars.

Informatie: Bertie van Mourik (secretaris) tel. 0226 39 40 13, B.vanmourik@planet.nl