8 juni: Veteranendag

Op woensdag 8 juni 2016 wordt de locale Veteranendag in Schagen gehouden. In restaurant Igesz op de Markt 22 in Schagen delen de veteranen die dag hun ervaring en halen zij met elkaar herinneringen op.

De dag begint met het neerleggen van een bloemstuk bij het herdenkingsmonument aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen. Dit gebeurt tussen 16:00 en 16:15 uur. Het vervolg van de bijeenkomst is in restaurant Igesz en begint om 17:00 uur (inloop vanaf 16:30 uur). De opening wordt verzorgd door veteraan Ad Bouterse. Hierna wordt één minuut stilte gehouden.

Vervolgens spreekt burgemeester Marjan van Kampen de aanwezigen toe. Daarna is het woord aan Anita Mensing. Zij is werkzaam bij het Veteranenloket in Doorn. Haar echtgenoot is actief dienende militair en al enkele keren uitgezonden. Zij zal een beeld schetsen wat uitzenden van nu betekent voor het thuisfront.

Daarmee is het officiële gedeelte afgelopen. Rond 18:00 uur wordt aan de veteranen een maaltijd aangeboden. De bijeenkomst eindigt rond 20:30 uur.