Dansen voor en door senioren

Een scheppend wezen wordt vanzelf gelukkig

Op maandag 5 september om 13.30 uur start de cursus Dansexpressie voor senioren, gegeven door Henk Smits, met een proefles in Balletstudio Chantal in Schagen.

Als senior word je geacht mee te doen met de mallemolen van de maatschappij en dat is ook goed. Maar dan is het toch fijn als er een moment in de week is, dat je je leeftijd mag beleven. Dat gebeurt bij ons door middel van danskunst.

Er wordt niet getut en getreuzeld, niet geleuterd en gezeurd over pijntjes en hoe het allemaal achteruit gaat, maar er wordt gewerkt en bewogen op verschillende soorten muziek met de focus op wat allemaal wel functioneert. In een positieve sfeer van wederzijds vertrouwen leer je dansend je lichaam kennen en verkennen, leer je fysiek en mentaal je grenzen verleggen, op muziek en in stilte.

Henk bedenkt inspirerende thema’s van waaruit gedanst wordt, want je zult merken, dat overal dans in zit. Thema’s uit de natuur: takvormen e.d. Thema’s uit de beeldende kunst. Dansen met verschillende materialen. Maar ook muzikale en intermenselijke thema’s passeren de revue. Henk helpt je dat zelf te gaan zien, zodat je uiteindelijk ook zelf je expressie in dans gaat gebruiken.

Veiligheid en zelfvertrouwen ontstaan door de stapsgewijze fysieke opwarming. Doordat die met de hele groep wordt doorlopen kom je als vanzelf in een dansenergie. Op het eind van de les denk je: wow, heb ik dat gedaan?

Kom het vrijblijvend proberen voor 5 euro. De week erna beginnen de cursussen op dezelfde tijd.

Waar: Ballet- en dansstudio Chantal, Zijperweg 4a, Schagen

Wanneer: maandag 5 september om 13.30 uur (en daarna elke maandag op hetzelfde tijdstip)

Voor meer informatie: www.henksmits.nl / 06 – 50484398/ 0228 – 591144 / henk.smits@quicknet.nl