Nieuwe school bekoort jury Arie Keppler-prijs

De nieuwe St. Josephschool in Burgerbrug is genomineerd voor de Arie Kepplerprijs die dit jaar voor de achtste keer wordt uitgereikt door de stichting MOOI Noord-Holland-adviseurs. De prijs is bestemd voor personen of organisaties die de afgelopen twee jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur , cultuurhistorie, stedenbouw of ruimtelijke ordening in de provincie Noord-Holland.

Uit het jury-rapport: “Bij deze dorpsschool is met minimale middelen een maximaal effect bereikt. Dit is een fraai voorbeeld van dorps DNA: de architect (red. Geo-architecten uit Schagen) heeft goed aangevoeld welk gebouw passend is bij de schaal van het pittoreske en piepkleine dorpje Burgerbrug. In tegenstelling tot andere vergelijkbare projecten die de jury heeft gezien, is het gebouw goed gedetailleerd en zijn de materialen goed gekozen. Vooral de veranda maakt indruk.

Vrijdag 23 september a.s. worden de winnaars bekend gemaakt!