33e editie accordeonfestival!

Accordeon Festival Krabbendam! Een traditioneel muzikaal evenement en trekpleister voor allen die accordeon- en trekharmonicamuziek een warm hart toedragen.

Het festival is vernoemd naar het buurtschap waar de eerste aflevering van dit inmiddels vermaarde muziekfestival ooit plaatsvond. Ook dit maal zal de muzikale manifestatie, nu voor de 33-ste maal, op Vaderdag plaatsvinden. Dus op zondag 18 juni aanstaande.
Na enkele omzwervingen in de begintijd, vormt eet- en muziekcafé Halfweg te Burgerbrug nu al weer heel veel jaren het centrum voor musici en vele minnaars van het populaire muziekgenre.
Het festival biedt een open podium aan accordeonisten en trekharmonicabespelers, van elk denkbaar niveau, amateur of professional, uit zeer wijde regio. Ook nu zullen naar verwachting weer heel veel muzikanten hun instrument laten klinken voor een, als gebruikelijk grote publieke belangstelling. Als ’gage’ voor hun optreden ontvangen de musici naast consumptiebonnen een leuk aandenken als blijk van waardering.

Op deze dag zal zowel binnen op het podium als buiten in een van de tenten, solo of in gezellig samenspel, worden gemusiceerd. Desgewenst worden de accordeonisten daarbij zowel ritmisch als vocaal ondersteund door drummer/zanger Sjaak Zutt die deze taak al meer dan 25 jaar vrijwillig en met veel elan vervult. De presentatie van het festival is in handen van Gerben Wester.

Als gewoonlijk kent het festival een muzikaal toetje-toe. Om deze afronding van de festivaldag zo rond 17.00 uur als een verrassing te kunnen presenteren hullen festival-organisatoren Rinus Jonker, Sander Mulders en Niels Schilder zich hieromtrent nog even in stilte.

Datum: zondag 18 juni 2016 (Vaderdag)
Aanvang: 11.00 uur
Entree en deelname: gratis

Locatie: Eet- en muziekcafé Halfweg, Burgerweg 9, Burgerbrug

Aanmelding voor deelname:
telefonisch: nummer 0226 381141 of www.eetcafe-halfweg.nl of mondeling op de festivaldag

(Overgenomen van Alkmaarsdagblad.nl)