Rondje Burgerbrug

Vrijdag 25 augustus jl. liepen 136 wandelaars mee in de één-na-laatste etappe van Rondje Noordkop. Vanuit Eenigenburg werd een afstand van 12 kilometer afgelegd langs Huize Nuwendoorn, via de Westfriese Omringdijk en Oude Schoorlse Zeedijk en over de Grote Sloot met een tussenstop bij Molen F. Hier kon molenaar Klaas Zaal de wandelaars laten weten dat zijn molen over enkele maanden weer mag draaien. Net als zo’n vijftig andere molens in Nederland heeft hij een draaiverbod vanwege afgekeurde roedes. Zaal verwacht eind dit jaar nieuwe roedes te ontvangen waarna de wieken hun rondes weer kunnen maken.

Het tweede deel van de wandeling ging vooral over paden door het Zijper Boerenland die gemarkeerd zijn door Wandelnetwerk Noord-Holland. Op de foto (overgenomen uit het NHD) ziet u Wim Kramer te midden van de wandelaars. Door zijn inzet werd halverwege de jaren tachtig een extra brug over de Grote Sloot geplaatst; hierdoor hoefden de deelnemers aan Rondje Burgerbrug tijdens hun wandeling geen end om te lopen om de andere kant van de sloot te bereiken.