Melkveebedrijf Ruijter GMO-vrij

Melkveebedrijf Ruijter uit Burgerbrug heeft zijn koeien drie maanden GMO-vrij voer gevoerd en heeft daarmee op 7 september jl. een officieel VLOG-certificaat behaald.

GMO staat voor Genetically Modified Organism. Om een GMO-vrij verklaring te bemachtigen voert het melkveebedrijf geen genetisch gemodificeerd voedsel (meer) aan zijn koeien. Met name vanuit Duitsland is er veel vraag naar GMO-vrije producten. Ruijter werkte mee aan een pilot van kaasfabrikant Cono die inspeelt op de vraag naar gentechvrije melk vanuit ons buurland. Binnen Cono is een aparte productielijn opgezet die de GMO-vrije melk verwerkt tot kaas. Deze kaas mag het label VLOG dragen, waarbij VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik.

Voor meer informatie: lees het artikel “Duitse vraag naar gentechvrije melk” via:Β http://edepot.wur.nl/418210 (waaruit onderstaande stukje is overgenomen):