Vlotbrug weer open voor fietsers en voetgangers

Gedeeltelijk goed nieuws: vrijdagmiddag (22 september) opende de beschadigde vlotbrug weer voor fietsers en voetgangers. Wat jammer is, is dat gemotoriseerd verkeer waarschijnlijk wel tot eind januari geen gebruik van de vlotbrug kan maken en dus langdurig moet omrijden om via Sint Maartensbrug of Schoorldam het kanaal over te steken. Navraag bij WaakSaam leert dat volledige restauratie van de vlotbrug zo lang moet duren omdat in het voorbereidingstraject afstemming nodig is, vergunningen verleend moeten worden en er sprake is van leveringstijden voor diverse onderdelen.

De Dorpsraad is van mening dat snel herstel van de brug de eerste prioriteit van de Provincie moet zijn en administratieve handelingen in een later stadium geformaliseerd kunnen worden. De Dorpsraad heeft hierover rechtstreeks contact met de Provincie en heeft ook de Gemeente gevraagd druk op de Provincie uit te oefenen om de brug sneller hersteld te krijgen.

Daarnaast zoekt de Dorpsraad uit of en waar inwoners en bedrijven hun gemaakte extra kosten kunnen declareren.