Bouwes-tweeling al 88 jaar verbonden

(Foto en tekst (gedeeltelijk) overgenomen uit het NHD d.d. 21/10/2017)

Aafje en Wim Bouwes uit Burgervlotbrug vieren hun 88e verjaardag. Een bijzondere gebeurtenis omdat zij de één na oudste tweeling in de gemeente Schagen zijn. Met plezier vertellen zij de anekdote over hun geboorte op 15 oktober 1929: nadat Aafje soepeltjes ter wereld kwam, maande de dokter de aanwezige hulp tot opschieten want: “er komt er nog eentje aan”. Dat was Wim. Moeder Afina was, zonder het te weten, zwanger van een tweeling!

De tweeling heeft een speciale band en ze hebben altijd veel met elkaar opgetrokken. Wim: “dat komt omdat we in hetzelfde “nessie” hebben gezeten.

De verjaardag wordt dit jaar anders dan anders gevierd. Aafje: “Normaal vieren we onze verjaardagen op de dag zelf. Apart. We zijn nooit bij elkaar op de de verjaardag. Dit jaar doen we het anders.” En zo heeft Aafje haar verjaardag een week eerder gevierd dan Wim en zijn ze voor het eerst sinds tijden weer bij elkaar op het feestje.