Dag van de mantelzorger

(Verkort overgenomen uit het Schager Weekblad)

Vrijdag 10 november werden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zo ook Margot Burgman uit Burgerbrug die mantelzorger is voor echtgenoot Jup. Door een ongeluk heeft Jup een hersenbeschadiging opgelopen. Hierdoor heeft hij veel rust nodig, zijn geheugen laat hem in de steek en hij heeft veel last van prikkels zoals harde geluiden. Ook licht kan Jup slecht verdragen en daarom draagt hij altijd een donkere bril.

Margot maakt samen met haar echtgenoot dagelijks een strakke planning zodat Jup de dag zo goed mogelijk doorkomt. Bij Jup zit er na het hersenletsel geen rem meer op, dus Margot moet voor hem bepalen dat hij niet over zijn grens gaat. Als zij op haar werk is, belt ze een paar keer per dag naar huis om te horen hoe het gaat. Margot: “De zorg is pittig en zonder de steun vanuit mijn werk had ik dit niet op me kunnen nemen. Voldoening vind ik in het feit dat ik voor mijn lief kan zorgen. Ook probeer ik elke dag levensvreugde te vinden. Veel dingen kunnen niet meer, maar gelukkig kunnen er ook nog veel dingen wel. We zijn dankbaar voor alle hulp die wij van de mensen om ons heen, maar ook van instanties krijgen.”