Laat dat glasvezel maar komen!

Burgerbrug heeft zin in glasvezel, maar de rest van de gemeente Schagen lijkt niet zo enthousiast. “Oliedom”, vindt wethouder Sigge van der Veek. Hij wordt er moedeloos van. Eind 2017 moet 40 procent van de huishoudens bereid zijn over te stappen op glasvezel om met de aanleg van het netwerk te beginnen. De teller stopt nu bij slechts 12 procent. De wethouder snapt er niets van: “Willen particulieren en bedrijven niet vooruit?”

De aanmeldingen per kern in de gemeente Schagen verschillen enorm. Burgerbrug is met 44% koploper. Hier hebben verenigingen actie gevoerd en dat heeft duidelijk effect gesorteerd. Hekkensluiters zijn Warmenhuizen en Petten met 6%. Ook in de stad Schagen is de teller op slechts 7% blijven steken.

(Dit bericht is verkort overgenomen uit het NHD van 15 november 2017)

Cor Posthumus, coördinator Actie Glasvezel in Schagen, nodigt inwoners en ondernemers uit voor de “Glasvezel in Schagen”-avonden  op 6 en 7 december. Tijdens deze avonden worden alle voordelen van glasvezel nog eens haarfijn op een rijtje gezet:

Woensdag 6 december: info-avond voor inwoners in het Regius College, Hofstraat 11 te Schagen. Inloop vanaf 19.15 uur; start presentatie om 19.30 uur.

Donderdag 7 december: info-avond voor ondernemers in Dorpshuis Ahoj, Dorpsstraat 37 te Tuitjenhorn. Inloop vanaf 19.15 uur; start presentatie om 19.30 uur.

Met vragen en/of opmerkingen kunt u zich te allen tijde richten tot de heer Posthumus: Makado Centrum 5, 1741 JA  Schagen, +31 6 50202505 – mobiel, glasvezel@beemsterschagen.nl