Vervanging negen molens langs N9

Coöperatieve Windenergie Vereniging Kennemerwind wil de negen molens langs het Noordhollands Kanaal  in de loop van 2018 vervangen. De turbines tussen Burgervlotbrug en Zijpersluis zijn sterk verouderd; vier van de molens staan al lange tijd stil.

Het is de bedoeling dat er weer negen molens terugkeren die vrijwel even hoog zijn en nagenoeg hetzelfde vermogen hebben. Op deze plek langs het kanaal worden door de Provincie geen extra turbines toegestaan.

Vervanging van de molens kost meer dan een half miljoen Euro en zal alleen plaatsvinden als de vereniging voor een deel hiervan subsidie uit de landelijke SDE-pot ontvangt. Omwonenden kunnen meedoen met het project: vanaf 500 Euro kunnen zij participeren. Als mede-eigenaar krijgen zij gedurende vijftien jaar korting op hun normale energiebelasting. Voor meer informatie hierover: https://www.kennemerwind.nl/westerwind-december-2017/

(Dit bericht is verkort overgenomen uit het Noordhollands Dagblad van 27 december 2017)

Werkgroep Polder F kijkt met argusogen naar de berichtgeving rondom vervanging van de negen molens langs de N9 en heeft hierover een kritisch stuk geschreven dat u terug kunt lezen in de eerstvolgende editie (winter 2018) van de Brugpraat. Ook is de werkgroep benieuwd naar de mening van inwoners van Burgerbrug ten aanzien van de vervanging van de molens. U kunt hierover een bericht sturen naar: werkgroeppolderf@gmail.com