Werkzaamheden vlotbrug starten vrijdag 9 maart

De provincie Noord-Holland start vrijdag 9 maart met de reparatie van de Burgervlotbrug; 4 dagen later dan gepland. De werkzaamheden konden afgelopen maandag niet starten omdat het kraanschip met materieel in het ijs vast kwam te liggen. Gebiedsaannemer WaakSaam voert de werkzaamheden uit en probeert de verloren tijd in te halen om alsnog de geplande einddatum van 22 april te realiseren.

Het kraanschip zou volgens planning op woensdag 28 februari bij de vlotbrug arriveren, ruim op tijd om op 5 maart te starten. Het extreem koude weer zorgde echter voor grote hoeveelheden ijs op de vaarwegen. Het schip kon niet verder komen dan iets ten zuiden van Den Oever. Inmiddels is het ijs voldoende gesmolten. Op 8 maart komt het kraanschip aan bij de vlotbrug waardoor het werk op 9 maart kan starten. Het gaat om herstel van de aangevaren brug, uitvoeren van onderhoud en het maken van stalen remmingswerken die de vlotbrug beter beschermen tegen aanvaringen.

Planning

Vrijdag 9 maart – medio april

De te repareren en onderhouden onderdelen van de vlotbrug worden gedemonteerd en afgevoerd naar de werf, waar de werkzaamheden plaatsvinden. Bij de brug wordt vervolgens gestart met de werkzaamheden aan de remmingwerken en geleidewerken. Medio april worden de gerepareerde onderdelen uit de werf weer gemonteerd.

Medio april – 22 april

Uitlijnen, afstellen en testen van de beweegbare delen van de vlotbrug.

22 april, 17.00 uur

Naar verwachting is de Burgervlotbrug op 22 april 17.00 uur weer open voor al het verkeer.

Bereikbaarheid

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Burgervlotbrug van 9 maart tot 22 april gestremd voor al het verkeer.

  • Gemotoriseerd verkeer volgt tijdens de afsluiting van de brug de huidige omleidingsroute via de St. Maartensvlotbrug en de Schoorldammerbrug.
  • (Brom-) fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: maandag tot en met zaterdag van 06.30 uur tot 19.00 uur en zondag van 08.30 uur tot 19.00 uur. Op 1e en 2e paasdag (1 en 2 april) vaart de veerpont tot 21.00 uur.
  • Voor de scheepvaart op het Noordhollandsch Kanaal geldt ter plaatse van de Burgervlotbrug oponthoud van maximaal 30 minuten.