262 dagen…….

…. duurde het tot de vlotbrug op vrijdag 1 juni weer in gebruik genomen kon worden, nadat deze op 12 september 2017 was aangevaren en zwaar beschadigd was geraakt.

’s Middags rond een uur of 3 werd het nog even spannend: bij de laatste tests brak er een kabel. De monteur die al onderweg naar huis was, moest bij Alkmaar weer omkeren om het euvel te verhelpen. Zo’n twee uur later was het dan toch zover: de stremmingsborden mochten worden verwijderd en het eerste gemotoriseerde verkeer kon over de vlotbrug de andere kant van het kanaal bereiken.

Na bijna negen maanden kan door aannemer WaakSaam het “dossier vlotbrug” gesloten worden. Complimenten voor al het werk dat is verricht; de brug ligt er strak bij.

De Dorpsraad van Burgerbrug e.o. wacht nog steeds op een gesprek met gedeputeerde Post van Provincie N-H om opheldering te krijgen over de nadeelcompensatie en achterstallig onderhoud; voor deze partijen blijft het dossier dus nog even geopend…….