“Alles zwart” in Dinner Events…

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 december heeft een brand flinke schade aangericht in restaurant Dinner Events aan de Burgerweg in Burgerbrug. De brand ontstond rond 1.30 uur. Er was niemand in het pand aanwezig waardoor de brand pas laat werd ontdekt. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer zette groot in om de schade in het pand zo veel mogelijk te beperken. De Burgerweg werd enige tijd afgesloten. Na een uur was de brand meester. Het woonhuis van de buren en het kerkgebouw van Stichting Herboren Toren daarnaast liepen geen schade op.

Het pand hoeft niet te worden afgesproken, maar binnen is alles zwart. Voor horecaondernemer Rob Wijngaard uit Alkmaar is het een enorme strop; hij zoekt als noodoplossing vervangend onderdak voor zijn reserveringen.

Als oorzaak van de brand wordt gedacht aan kortsluiting.