Ook landelijke media kennen vlotbrug

Vooruitlopend op de Provinciale Statenverkiezingen maakte NH Nieuws zo’n drie weken geleden een reportage over de vlotbrug in Burgervlotbrug. Een groot deel van de inwoners en ondernemers van Burgerbrug en omstreken heeft al jaren de wens voor een nieuwe oeververbinding over het Noordhollands Kanaal. Na de laatste aanvaring van de brug in 2017 en het herstel dat wel negen maanden duurde, is deze wens nog nadrukkelijker geworden. Omdat een nieuwe oeververbinding in het verkiezingsprogramma van verschillende politieke partijen stond, was journalist Jurgen van den Bos benieuwd hoe het er nu voorstaat.Β  De volledige reportage kunt u hier terugzien.

Dat een nieuwe oeververbinding een heet hangijzer is in de provincie Noord-Holland is kennelijk ook de landelijke media niet ontgaan. Donderdag 21 februari jl. kwam NOS-journalist Roel Pauw naar Burger(vlot)brug om Nancy Tesselaar en Leo Borst te interviewen. Het interview wordt ergens tussen 4 en 19 maart uitgezonden op NPO Radio 1.

Hoe een monumentale vlotbrug landelijk nieuws kan worden……