Hoe gaat het met u?

“Hoe gaat het met u?” Die vraag stelt de gemeente Schagen binnenkort aan ruim 6.000 inwoners. Vanaf 26 mei krijgen zij een uitnodiging op de mat om mee te doen met een onderzoek van de gemeente. Wethouder Jan Steven van Dijk: “Als gemeente zijn wij er voor onze inwoners. Wij willen graag dat het goed met hen gaat en dat zij hier fijn wonen en werken. Wij hebben veel invloed op het leven van mensen. Daarom vragen wij aan onze inwoners hoe het met hen gaat. Wat vinden zij belangrijk, hoe beleven zij onze gemeente en waar worden zij gelukkig van? Door dat te weten, kunnen wij ervoor zorgen dat het in onze gemeente nog fijner wonen en werken wordt.”

Positieve bijdrage

De inwoners krijgen vragen over bijvoorbeeld hun woonomgeving, dienstverlening en zorg. Omdat de gemeente graag aan de slag wil met de resultaten, benadrukt wethouder Jan Steven van Dijk dat het belangrijk is om mee te doen: “Hoe meer inwoners meedoen, hoe beter wij weten hoe het met onze inwoners gaat en wat zij belangrijke onderwerpen vinden. En hoe beter wij weten hoe wij hieraan positief kunnen bijdragen .” Een onderdeel van de Erasmus Universiteit helpt de gemeente bij het onderzoek.

App

Bijzonder is dat inwoners via een app kunnen meedoen. Dit is een nieuwe ontwikkeling in dit type onderzoek, die ervoor zorgt dat je ook op je smartphone of tablet gemakkelijk aan het onderzoek mee kunt doen.

Resultaten

De gemeente verwacht in de zomerperiode de eerste onderzoeksresultaten bekend te kunnen maken.