Herhalings trainingen reanimatie/AED

AED Schagen organiseert herhalings trainingen reanimatie/AED

Opgeven kan via e-mail bij hillie.stallinga@hccnet.nl of telefonisch via 06-30072830.

Aan de training zijn geen kosten verbonden. In de training staan de nieuwe richtlijnen van de Hartstichting centraal en deze duurt 3 uur.

Net zo belangrijk als het herhalen van de reanimatievaardigheden, is het leren herkennen van omstandigheden waarin u moet reanimeren. Voor omstanders doet die situatie zich onverwacht voor en geeft een heftige schrikreactie waardoor iemand niet direct weet wat er gedaan moet worden. Daarom is herhaling zo belangrijk om zekerder over te komen.

Doordat u goed reanimeert en de AED gebruikt heeft het slachtoffer een kans het leven te behouden.

Wanneer iemand 112 belt en meldt dat er sprake is van een hartproblemen, stuurt de centralist een ambulance en laat tegelijkertijd een sms-bericht uitgaan naar een team van AED-vrijwilligers. Dit zijn bij Hartslagnu aangemelde en getrainde vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers wordt opgeroepen om de dichtstbijzijnde AED ter plaatse te brengen. Tegelijkertijd wordt een aantal vrijwilligers opgeroepen om naar de plaats van het ongeval te gaan en de reanimatie te starten. De sms wordt altijd naar meerdere AED vrijwilligers gestuurd. Dit is het 6-minuten-netwerk. De tijd tussen het optreden van een hartstilstand en de start van de reanimatie wordt met het 6-minuten-netwerk sterk verkort en de kans op overleven neemt toe. Het 6-minuten-netwerk is in de gehele gemeente Schagen operationeel.

Trainingen in de omgeving:

14 sept. 19.30-22.30 Dorpshuis de Uijtkijk, Maarten Breedstraat 1 1752 AG St. Maartensbrug

28 sept. 19.30-22.30 Sporthal de Molentocht. P. Ottstraat 1 1751 CW Schagerbrug

1 okt. 9.00-12.00 School De bijenkorf, Melchiorstraat 41 1757 PM Oudesluis

13 okt. 19.30-22.30 Herboren Toren, Burgerweg 62a 1754 KE Burgerbrug

29 okt. 9.00-12.00 Sportpark De Pettemer Kluft, Sportweg 5 1755 LX Petten

5 nov. 9.00-12.00 Dorpshuis Kolfweid, Jewelstraat 7 1759 HA Callantsoog

26 nov. 9.00-12.00 Sporthal de Multitreffer, W. ‘t Hartplein 7 1756 TZ ‘t Zand

Bij een hartstilstand is de kans op overleven het grootst als er binnen 6 minuten wordt gestart met reanimeren en defibrilleren. De aanrijtijd van een ambulance is vaak langer dan dat, daarom krijgen mensen (burgerhulpverleners) uit de buurt een sms-oproep om te komen reanimeren of de AED te halen Zij starten met de reanimatie en gebruiken de AED totdat de ambulance arriveert en vergroten daarmee de overlevingskans van het slachtoffer.

KUNT U REANIMAREN? WORDT DAN OOK BURGERHULPVERLENER EN RED LEVENS. Dit kan via www.hartslagnu.nl. Kunnen wij op u rekenen?