Vogelshow van S&O in Schagen groot succes

In het weekend van 12 en 13 november  werd door de vogelvereniging Schagen & Omgeving de jaarlijkse vogelshow gehouden. Kanaries, Zebravinken en vele soorten tropische vogels werden tentoongesteld, nadat ze door een korps van deskundige keurmeesters onder de loep waren genomen om te bepalen welke de beste c.q. de mooiste waren.

De zaal in de Blokhut was schitterend aangekleed en de tombola stond te wachten op de eerste klanten toen voorzitter Theo Smit, zelf een verwoed kanariekweker, de opening verrichtte door de kampioen van vorig jaar te vragen hem daarbij te assisteren. Blij met een grote opkomst en met de hoge kwaliteit van de vogels ging Theo Smit over tot het bekendmaken van de winnaars.

Grote winnaar van deze tentoonstelling was zonder meer Leo Klüppel uit Bergen nh, die niet alleen kampioen was bij de tropische vogels met een driekleurennon, maar met deze vogel ook algemeen kampioen van de tentoonstelling werd. Voorts verdiende hij de klassementsprijs door met zijn 5 beste vogels het hoogste puntenaantal te halen. Hij werd qua puntenaantal op de hielen gezeten door Hans Dudink uit ‘t Zand die kampioen werd bij de kleurkanaries met een roodivoor intensieve kanarie. Ook hij kreeg het maximale puntenaantal van 95 punten voor zijn gekweekte vogel.

Na de prijsuitreiking werd nog lang genoten van de tentoonstelling en werd een aanvang gemaakt met het terugbrengen van het aantal prijzen van de tombola. Zondagmiddag om 15.00 uur was de tomlbola gespeeld, alle meer dan 300 prijzen waren middels het kopen van lootjes door de bezoekers gewonnen.

De vereniging kon terugkijken op een geslaagde show,met veelal tevreden inzenders, met veel bezoekers en een uitverkochte tombola.

De overige prijswinnaars waren:

Kampioen stammen H. van Spelden

Kampioen stellen kanaries Th. Smit

Kampioen vorm en postuurkanaries R.A. v/d Zande

Groepskampioen Zebravinken/jap. Meeuwen J. Voorthuijzen

Kampioen stellen overige vogels L. Klüppel

Bondsmedaille J. Visser

Aangetoonde vogel R.A. v/d Zande

Klassemnetsprijs L. Klüppel