Nieuw leven gemeentehuis Harenkarspel

Het pand Oostwal 2, het voormalige gemeentehuis van Harenkarspel, komt te koop. Na renovatie van het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen zullen vanaf februari 2017 de meeste ambtenaren van de gemeente daar worden gehuisvest. Alleen het archief blijft nog tot de zomer in Tuitjenhorn. Nu gaat de gemeente op zoek naar een goede invulling van het voormalige gemeentehuis van Harenkarspel in Tuitjenhorn. In februari komt het pand officieel te koop; het streven is om het pand medio 2017 te verkopen.

Huisvesting van alle ambtenaren in één gebouw is mogelijk geworden door krimp van de organisatie, gecombineerd met toenemende digitalisering en flexwerken. Dit past in het streven van de gemeente om tegen minimale kosten een maximale kwaliteit van dienstverlening te verzorgen. De eerste winst zit in besparing op reistijden tussen Schagen en Tuitjenhorn.

Veel mogelijk in Tuitjenhorn

Het gebouw aan de Oostwal in Tuitjenhorn heeft een gemengde bestemming. Dat biedt veel mogelijkheden. Het pand is in 1992 gebouwd naar een ontwerp van architect Rens Bakker. Door de in 2006 aangebrachte klimaatregeling met een Warmte-Koude opslag is het een groen, duurzaam gebouw.

Partijen gevraagd voor nieuwe invulling

De gemeente Schagen gaat in eerste instantie op zoek naar een invulling die veel werkgelegenheid oplevert. Dat kan bedrijvigheid zijn, maar ook een maatschappelijke invulling, zoals een onderwijsinstelling. Partijen die dit meebrengen worden door de gemeente met nadruk uitgenodigd om zich te melden als zij het pand zouden willen kopen. Andere mogelijkheden, zoals wonen en huisvesting van seizoenarbeiders worden niet op voorhand uitgesloten, maar zijn niet eerste keus.