Werkbezoek Statenleden Provincie nieuwe oeververbinding Burgervlotbrug

Maandag 15 januari brachten maar liefst 7 leden van de Commissie Mobiliteit en Financiën van de Provincie Noord-Holland een werkbezoek aan Burgervlotbrug. Sinds september is de Burgervlotbrug weer gestremd na een aanvaring. Door middel van een rondrit langs de vlotbruggen in de gemeente Schagen en langs de omrij-routes voor zwaar verkeer wilde gemeente Schagen de PS-leden laten beleven wat het betekent om ‘achter de vlotbrug te wonen’.

Wethouder Jelle Beemsterboer: “door met vertegenwoordigers van de Dorpsraad Burgerbrug, LTO en OFS de situatie ter plaatse aan de Statenleden te laten zien en tijdens de bijeenkomst in het Eetcafé Halfweg in Burgerbrug met inwoners en belangstellenden in gesprek te gaan, konden de commissieleden zelf ervaren en horen welke problematiek er in deze regio speelt.”

In Eetcafé Halfweg kregen de Statenleden ook een petitie overhandigd door initiatiefneemster Nancy Tesselaar; hiermee toont zij aan dat veel inwoners van Burgerbrug en Petten graag een nieuwe oeververbinding zien.

De vlotburg is regelmatig uit de running door (onderhouds-)werkzaamheden ten gevolge van veelvuldig en/of verkeerd gebruik dan wel door aanvaringen. Hierdoor is deze enige oost-westverbinding vaak voor langere periodes buiten gebruik en moeten omwonenden minimaal 14 kilometer omrijden om aan de andere kant van het kanaal te komen.